Raske forbrukslån

Trenger du penger i dag, og skulle du kanskje aller helst hatt de i går? I så fall kan det virke som en håpløs situasjon, men takket være dagens moderne datasystemer som bankene har kastet seg over, så er det faktisk mulig med forbrukslån om dagen. Søker du om et slikt lån tidlig på formiddagen, så vil du i mange tilfeller ha pengene inne på konto allerede samme dagen. Og det beste av alt? Du får umiddelbart svar på søknaden, så du slipper å sitte undrende mens du spekulerer i om søknaden blir innvilget eller ikke.

Slik fungerer forbrukslån på dagen

Tidligere måtte man gjennom samtaler med bankens rådgivere og fylle ut det ene etter det andre skjemaet før disse nærmest skulle vurderes av toppsjefen før man fikk utbetalt lån eller kreditt. I dag er det svært mye enklere, og avanserte datasystemer gjør det faktisk mulig å få forbrukslån på dagen. Ettersom det ikke er nødvendig med sikkerhet for disse lånene, så søker man simpelthen om lån på bakgrunn av den inntekten og økonomien man har. Og ettersom mye av denne informasjonen finnes registrert i offentlige databaser, så tar det bare noen sekunder for banken å regne ut om du bør få låne eller ei!

Blant det som sjekkes er tallene og historikken din hos Skatteetaten, samtidig som det også gjøres en kredittsjekk av deg der det blant annet avsløres hvis du har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Dette er naturligvis fy-fy dersom man skal ha et lån på dagen.

Hvor får man slike lån?

De aller fleste moderne banker i dag har automatiske systemer for søknadsbehandling, som betyr at du får umiddelbart svar på søknaden når du legger den inn. Banken oppgir gjerne dette på nettsiden sin, så hvis du ikke finner noe informasjon tilsvarende «umiddelbart svar» eller lignende, så kan du anta at dette er en bank som ikke tilbyr forbrukslån på dagen. Typisk er det de tradisjonelle sparebankene som fortsatt må ha noen dager på seg før de kan utbetale slike lån, mens de fleste rene internettbanker gir deg umiddelbart svar på søknaden. Du kan også se nettsider slik som Billigeforbrukslån.no/lan-pa-dagen/ eller http://www.søklånpådagen.com/ som gir deg en oversikt over banker som tilbyr raske lån.

Hvor lang tid tar det før pengene kommer?

Akkurat dette vil naturligvis variere litt på tvers av bankene, men i prinsippet er det altså mulig å få forbrukslån på dagen. Dette forutsetter dog at du søker om lån innenfor et rimelig tidspunkt – gjerne på formiddagen. Legger du inn søknaden på ettermiddagen, så vil uansett overføringen bli holdt igjen av bankene slik at pengene ikke kommer inn på konto før neste dag. Dessuten er det også noen restriksjoner på lånesummene – lån på flere hundre tusen kroner krever gjerne manuell bekreftelse før de betales ut, og kan følgelig føre til noen dagers ventetid.

En enkel regel for forbrukslån på dagen er at summer på under 50 000 kroner gjerne utbetales samme dag som man søker om de, forutsatt at banken har moderne søknadsbehandling og at du fyller ut søknaden ved bruk av BankID. Men hvis det virkelig haster med penger, så anbefaler vi uansett at man heller har et kredittkort i lommeboka som gir deg «instant access».

Resurser:

https://www.billigeforbrukslån.no

Share